Odense vil udbyde egen materialevalgsvejledning

Kære musikkolleger

Som bekendt besluttede CB-cheferne pr. 1. februar d.å. at nedlægge musikbibliotekernes materialevalgsvejledning, hvorfor Bibliotekernes Musiktoolbox siden denne dato har været uddød. Det er næppe nogen hemmelighed, at vi her i Odense har været kede af denne beslutning og synes, at et vigtigt arbejdsredskab for såvel materialevalg som –kendskab er blevet taget fra os.

Odense Centralbibliotek har derfor besluttet at udbyde materialevalgsvejledningen alene – pt. udelukkende på det klassiske område, hvor vi fornemmer, at behovet for vejledning har været størst. Jeg har i min egenskab af fagreferent for klassisk musik her på Musikbiblioteket fået lov at dedikere en ugentlig dag til projektet, og vil fluks oprette en blog og genoptage min *-rating og kommentarskrivning – hver uge – hvis I ude i virkeligheden stadig har behov for vejledningen.

Mit spørgsmål er derfor: Er efterspørgslen der endnu? Ville det have nytteværdi for jer, der stadig vælger jeres materialer selv? Og ville jer, der ikke køber ind selv, kunne have gavn af den form for orientering om, hvad I har på hylderne?

Vær ikke bange for at såre mine følelser her! Jeg er rigtig glad for, at min arbejdsplads finder materialevalgsvejledningen vigtig nok til at lade mig foretage den alene – men vil selvfølgelig helst beskæftige mig med noget, der stadig er behov for.

Jeg ville derfor græde af glæde, hvis I ville hjælpe mig med at skrive kommentarer, der kunne indikere, om denne opgave er én, jeg med sindsro kan give mig i kast med – og hvad I i givet fald har brug for. I så fald vil adresse på bloggen følge snarest.

De bedste hilsener,

Katrine Nordland
Musikbibliotekar, Odense Centralbibliotek

Dette indlæg blev udgivet i Musikformidling og tagget , , . Bogmærk permalinket.